Vállalati önkéntes program szolgáltatás

 

 

A 2002  óta működő Önkéntes Központ Alapítvány célja a magyarországi önkéntesek és az őket foglalkoztató szervezetek munkájának támogatása információval, tanácsadással és képzéssel; az önkéntesség kultúrájának terjesztése, s annak integrálása a hazai társadalmi környezetbe magánszemélyekkel, társadalmi szervezetekkel, intézményekkel és vállalkozásokkal végzett konkrét tevékenységeken keresztül.

 

Felismerve a Társadalmi Felelősségvállalásnak (CSR) jelentőségét és lehetőségét, egyre több cég veszi igénybe szolgáltatásunkat alkalmazottaik számára szervezett önkéntes programjaik kialakításában. Az általunk eddig megszervezett és lebonyolított programok hozzájárultak ahhoz, hogy tartós és erős kapcsolatok alakuljanak ki a vállalat, annak dolgozói és a befogadó közösségek közt.

 

Az ÖKA csapata az elmúlt évek során sok tapasztalatra tett szert e programok megszervezésében és lebonyolításában. Az ÖKA 2009-ben összesen 9 vállalatnak 37 helyszínen szervezett és bonyolított önkéntes programot. Ezt a tevékenységet az alapítvány olyan szolgáltatásként kínálja a cégek számára, melynek segítségével egy jól szervezett mindenki számára kielégítő önkéntes programban vehetnek részt a megrendelő vállalat alkalmazottai.

 

 

 

„Szeretünk az Önkéntes Központ Alapítvánnyal dolgozni, mert hozzáadott emberi és szakmai értékük elengedhetetlen ahhoz a vállaláshoz és magas minőségű munkához, amelyet a vállalati önkéntességi munkafolyamat végén látni kívánunk."

Szabó Ibolya, közkapcsolati és kommunikációs vezető

 Coca-Cola Magyarország Szolgáltató Kft.

Szolgáltatási csomagjaink:

 (szolgáltatási díjainkról kérjük érdeklődjön a megadott elérhetőségeken)

 

1.) Vállalati önkéntes programmal kapcsolatos alapvető tudnivalók, általános program lehetőségekről tájékoztatás  (díjmentes)

Személyes vagy írásbeli tájékoztató a vállalati önkéntes programokról és a bennük rejlő lehetőségekről.

Általános ismertető a választható fogadóintézmények/szervezetek típusáról az ott végezhető tevékenységekről.

2.) Egyedi árajánlat csomag mely 3 konkrét fogadószervezetet/intézményt és a hozzájuk kapcsolódó programot tartalmazza 

Az általános ismertető alapján kiválasztott, a vállalat által preferált területekről konkrét fogadószervezeteknél / intézményeknél az adott időpontban végezhető tevékenységek alapján összeállított program ajánlat, fogadó szervezeti elérhetőségek megjelölése nélkül. A program lebonyolításához szükséges eszközök, anyagok valamint az étkezés árát is tartalmazza az ajánlat.

3.) Vállalati önkéntes program megszervezése*

Az árajánlat csomagból kiválasztott önkéntes program megszervezése, lebonyolítása, menedzselése A-tól Z-ig írásos megrendelő és szerződés alapján. Maximum 50 főig Budapesten és Budapest 60 km-es vonzáskörzetében.

Az igények tisztázása után a program pontos részleteinek kidolgozása.

A program teljes körű megszervezése és a munka helyszínen való koordinálása.

Szükséges anyagok, eszközök beszerzése helyszínre szállítása.

A szervezési időszakban folyamatos kapcsolattartás a fogadószervezettel / intézménnyel és a céggel.

Egy konkrét 1 napos program leszervezése a kiválasztott fogadószervezet / intézmény ismeretében elküldött írásbeli megrendelés megérkezésétől számítva általában 4-6 hét. Ez az időhatár egyedileg eltérhet, ami mindig az adott program kiválasztása utáni első konzultáción kerül megbeszélésre.

* A program lebonyolításához szükséges eszközök, anyagok valamint az étkezés árát még a szervezési költségen felül kell érteni. Ezen körülbelüli költségeket az elküldött árajánlatok tartalmazzák. A kiválasztott programnál e költségek pontosítására kerül sor.

4.) Egyedi igények alapján összeállított program

Programok, résztvevők, helyszínek, számától, helyétől az együttműködés időtartamától függően, egyedi árkalkuláció alapján.

Az igények tisztázása után a program pontos részleteinek kidolgozása.

A program teljes körű megszervezése és a munka helyszínen való koordinálása.

A szervezési időszakban folyamatos kapcsolattartás a fogadószervezettel / intézménnyel és a céggel.

A program lebonyolításához szükséges eszközök, anyagok valamint az étkezés árát még a szervezési költségen felül kell érteni. Ezen körülbelüli költségeket az elküldött árajánlatok tartalmazzák. A kiválasztott programnál e költségek pontosítására kerül sor.

5.) Trénerek, csapatépítők biztosítása a programokhoz

A cég által választott programhoz – igény szerint – (csapatépítő) trénerek, biztosítása, akik a program csapatépítő jellegét erősítik.

6.) Stratégia kidolgozása vállalati önkéntes programokhoz

Vállalati önkéntes programok működtetéséhez szükséges hosszú távú, az adott vállalatra szabott stratégia kidolgozásának segítése az előkészítéstől a megvalósulásig. Igényfelmérés, támogatási területek kidolgozása, belső kommunikáció, partnerkeresés, stb.

7.) Vállalati önkéntes programok önkéntes menedzsmentje – képzés

Hogyan menedzseljünk vállalati önkéntes programokat?

Képzés HR szakemberek, vezetők, beosztottak számára. Az általában egy napos képzések minimum 10 fő jelentkezése esetén indulnak.