Vállalati Önkéntes Programok szolgáltatás

Szerencsére az elmúlt egy-két évben már  Magyarországon is egyre több cég ismeri fel a vállalati önkéntes programokban rejlő lehetőségeket, vagyis azt, hogy dolgozói számára lehetővé tegye az önkéntes programokban történő részvételt, s egyben ezzel is segítse a környezetében lévő helyi közösségeket. A társadalmi felelősségvállalásnak ez a formája tőlünk nyugatabbra már gyakori és bevett módja a cég iránti lojalitás erősítésének, a csapatépítésnek és a cég közösségi szerepvállalásának.

Milyen közvetlen haszonnal jár a vállalati önkéntes programok szervezése a cégek számára?

  • A dolgozók cég iránti lojalitásának erősítése, a fluktuáció csökkentése, csapatépítés.
  • Kommunikációs készségek és interperszonális kapcsolatok fejlesztése, javulása.
  • Előny a munkatársak toborzásánál és megtartásánál.
  • A vállalati kultúra és etika fejlesztése.
  • A cég esélyegyenlőség iránti elkötelezettségének kifejezése.
  • A cég hírnevének javítása.
  • Újfajta motivációk a dolgozók számára.
  • Az alkalmazottak személyes fejlődésének eszköze.

Az önkéntesség területén szerzett tapasztalataink, a civil szervezetekkel ápolt jó kapcsolataink, céges együttműködéseink és folyamatosan fejlődő szervezeti adatbázisunk révén azon dolgozunk, hogy a cégek és fogadószervezetek számára egyaránt hasznos és sikeres vállalati önkéntes programok valósuljanak meg.

A megkereséseket követően igyekszünk minden cég számára megtalálni az igényeinek megfelelő önkéntes programot és partnerszervezetet, vállaljuk a felek közötti közvetítést és teljes programszervezést is, valamint tanácsot adunk abban, hogyan válhat a vállalati önkéntesség a vállalati kultúra és a CSR stratégia szerves részévé.

Miért jó a közvetítő szervezet?

 Milyen hozzáadott értéket képvisel a mi jelenlétünk?

Több száz szervezetből álló adatbázis és országos kapcsolati háló áll mögöttünk a szervezetek, programok felkutatásához: országos Önkéntes Központ Hálózat, országos tréneri hálózat,  programjaink kapcsán alapvetően a civil szférával dolgozunk együtt.

Több éves tapasztalatunk van a civil szervezetekkel történő együttműködésben, ismerjük munkakultúrájukat, attitűdjüket - a szervezetek nagy részével személyes vagy munkakapcsolatban állunk, munkájukat folyamatosan ellenőrizni tudjuk, visszajelzéseket kapunk a már megvalósult hasonló programok kapcsán.

Munkatársainknak, trénereinknek gyakorlata van az önkéntesek menedzselése, önkéntes programok megszervezése, szervezetek ilyen irányú felkészítése területén, így levesszük a cég válláról a kapcsolattartással, egyeztetéssel, szervezéssel járó terheket.

Gyakorlatunk, referenciáink vannak más cégekkel megvalósult önkéntes programok révén, így már van tapasztalatunk a cégek elvárásairól is ilyen típusú programok esetén.

A közeljövőben nemzetközi kapcsolataink révén is szeretnénk erősíteni a cégek önkéntes közösségi szerepvállalásának hazai kultúráját. Ezért többek között aktívan részt veszünk a Business In The Community nevű londoni székhelyű szervezet munkájában is.

Célunk, hogy néhány éven belül itthon is a vállalati kultúra részévé válhassanak és fejlődhessenek a vállalati önkéntes programok, s még több cég ismerje fel ezek jótékony hatását.

 

 

E-mail: farkas.emese@onkentes.hu

 

Bővebb információkért vegye fel a kapcsolatot munkatársunkkal:

Farkas Emese

Vállalati Önkéntes Programok vezető

Önkéntes Központ Alapítvány

1053 Budapest, Múzeum krt. 23-25.

Tel: 457-0616, F: 225-0711

Mobil.: 20/924-2623