A Trivium Packaging csapata környezetvédelemről a Kosztolányi suliban

hétfő, 2023, szeptember 25

a fotóra kattintva további fotók nézhetőek meg..

 

A Trivium Packaging csapatának az idei őszi programját is az edukáció köré építettük. Mivel a vállalat fő tevékenysége a konzervdobozok gyártása ezért a IX.kerületi Kosztolányi Dezső Általános Iskola alsós tanulióval közös kézműves foglalkozás keretében konzervdobozokból ceruzatartókat készítettünk, megmutatva a gyerekeknek azt, hogy például hogyan lehet az otthon használt és kiürült konzervdobozokat felhasználni hasznosan. A felsősök pedig interaktív előadásokon vehettek részt a környzetünk védelme kapcsán. Míg a csapat egy része az iskola tanulóival tevékenykedett, addig a többiek megszépítették az iskola udvarát. Felújításra került a "Manó kert", a kültéri játékok és padok és két teljesen használhatatlan pad helyett a csapat tagok készítettek két újat is. 

Gyönyörű napsütéses kellemes meleg időben gyorsan eltelt a nap. Köszönjük ! 

A MOL GBS csapata a Tatai Új út Egymi udvarát szépítette meg

péntek, 2023, szeptember 22

A fotóra kattintva még több fotó megtekinthető

 

 

A MOL GBS Magyarország Kft. úgy vélte, hogy csapatépítő programjának részeként valami jót szeretne tenni és a csapatépítés első napját karitatív tevékenységgel tölti. 

A választásuk a tatai Új Út Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola, Kollégium, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény valamint gyermekotthonra esett.

A 80 fős csapat a nap folyamán felújította a strandröplabdapálya lelátóját, padokat készített, felújította a régi padokat, átfestette a régi játékokat, készült a hinta elé egy baleset megelőző autógumi "akadály",  hogy ne fussanak be a gyerekek a hintázó gyerekek elé. 

Új felfestést kapott a sportpálya is.

Megujúlt a bejárat kívülről, színessé változott a bejárathoz vezető kerítés lábazat, a kerítés beton oldalai és megújúltak a járdára festett fejlesztő játékok is. 

A nap végén a csapat közösen végigjárta és megnézte, hogy micsoda változásokat volt képes elérni ennyi szorgos kéz :)

 

Köszönjük a munkát! 

Coca-Colások az ócsai állatmenhelyen

hétfő, 2023, szeptember 18

A CocaCola HBC Magyarország 17 lelkes dolgozója hatalmas segítséget nyújtott az ócsai Szent Ferenc Állatotthon számára. A hőség és a nomád körülmények ellenére megállás nélkül dolgoztak és folyamatosan keresték az újabb és újabb megoldandó feladatokat. Hála a vállalat dolgozóinak a menhely berozsdásodott kapui, kerítései és falai megújult külsőt kaptak. Sikerült az egyébként hozzáférhetetlen kölyökketrecet is lefesteni, de csak azon az áron, hogy az ott lakó 9 rakoncátlan kutyakölyökkel sétálni mentek az önkéntesek mindenki örömére. A kölyökmegőrző alját is szükséges volt megerősíteni, ami által a homokot folyamatosan kikaparó kiskutyusok így friss és biztonságos aljzaton pihenhetnek. Miközben vidáman folyt a munka, számos kutyus lődörgött körülöttünk, akik hányatott sorát is megismertük.  

A magukat feltaláló önkénteseknek nagyon nagy köszönet jár, hiszen addig nem tették le az ecsetet a kezükből, amíg a munkát be nem fejezték, hiába csábított a pizza illata. Azoknak sem jutott szusszanásnyi ideje sem, akik a kölykök megőrzésével foglalkoztak, mert a kicsik mindig megtalálták, hogy hol, hogyan lehet kiszökni. Búcsúzáskor ismertük meg Zsuzsi kutyust, aki kifejezetten szereti a férfiakat, nagyon örül minden férfinak, aki dögönyözi, azonban a nőkkel valami miatt ellenérzése van. Jó hangulatban, szorgos munkával és sok napsütéssel telt a nap. 

A Silicon Labs programok a dr.Béres József iskola épületeiben

szerda, 2023, szeptember 13 - szerda, 2023, szeptember 20

Afotóra kattintva még több fotó tekinthető meg!

 

 

 

Idén újra találkozthattunk a Silicon Labs munkavállalóival. 2 napon keresztül  60-60 önkéntes segített a dr béres József iskolát szebbé varázsolni. 

Szeptember 13-án a Keve utcai épület udvarán újultak meg a kültéri játékok, padok a focipálya lelátója és felfrissültek a spoprtpálya vonalak is,  az épület előtti virágtartók és az udvari kapu.

Szeptember 20-án a Királyok útjai alsó tagozatosok óriási udvarának egy része szépült meg. 

Elütetésre került 100 db babérmeggy, készült 4 új karospad, megújultak a kis teraszok egy részén a régi padok és virágtartók valamint elkezdődött egy térelválasztó kerítés építése is.

Hogy a gyerekek a selejtezésre ítélt játékok helyett valamivel játsazni is tudjanak a betonra izgalmas fejlesztő játékok kerültek felfestésre.

A csapat a villanyszerelés terén való jártasságát és tudását is hasznosította, hiszen az épület aulájában és folyosóján is felszerelésre kerültek új ledes armatúrák, melyek az eddigieknél barátságosabb fényt fognak árasztani és még takarékosabbak is a 40 éves régi fénycsöves lámpáknál.

A Vácrátóti Botanikus Kertben jártak a Bosch munkatársai

kedd, 2023, szeptember 12

A fotóra kattintva még több fotó megtekinthető! 

 

 

Gyönyörű nyári időben került sor a Bosch egyik szervezeti egységének karitatív csapatépítő programjára a Vácrátóti Botanikus Kertben. 

A csapat tagok nagy lekesedéssel vágtak bele a feladatok elvégzésébe.

Kezük nyomán megújultak a Pálmaház melletti pihenőnek a padjai és asztalai, sőt még a fa lovacska is kapott egy kis lazúrozást.

Elültetésre került több száz tulipánhagyma, melyek majd tavasszal fogják gyönyörűvé varázsolni a kertet.

Megújult a sétautak egy része, megszabadult több  kő a ránőtt borostyántól és a rendszertani gyűjtemény növényei is fellégezhettek a gyomtalanítás után.