Önkéntes motivációs felmérést indít az Echo Szociológiai Kutatóintézet és a Fejér Megyei Civil Információs Centrum Fejér megyében. A kutatás célja, hogy felmérje a megyei civil szervezetek, és a lakosság önkéntességgel kapcsolatos véleményét.

Részletek: http://www.echosurvey.hu/

Az Echo Szociológiai Kutatóintézet a Fejér Megyei Civil Információs Centrummal együttműködve önkéntes motivációs kutatást indít a székesfehérvári és fejér megyei civil szervezetek körében. A kutatás alapját egy kidolgozott amerikai módszer adaptálása adja, amely azt vizsgálja, hogy az emberek milyen indíttatásból vállalnak önkéntes munkát, és ezek a motivációk milyen arányban vannak jelen az önkéntesekben. Sokan humanitárius célból vállalnak ilyen tevékenységet, vannak olyanok, akik társas kapcsolataikat, munkatapasztalatukat vagy tudásukat szeretnék bővíteni, illetve előfordulhat az is, hogy az önkéntes saját személyiségét vagy mentális egészségét szeretné fejleszteni.
 
A kutatás eredményei segíthetik a szervezeteket abban, hogy milyen szempontok alapján toborozzanak önkénteseket, mire kell figyelni a szervezetnél régebb óta tevékenykedő segítőkkel kapcsolatban, illetve a széles nyilvánosság számára megmutathatja az önkéntes tevékenység által kapható sok értéket és tudást, ami által mindenki fejlődhet.

A kérdőív az Echo Szociológiai Kutatóintézet honlapján és a https://www.surveymonkey.com/s/onkentesmotivacio hivatkozáson is elérhető. Kérjük, kitöltésével segítsék az eredményes kutatást.