AdásNap 2014: Három vállalat, 50 önkéntes, egyetlen cél

Immár negyedik alkalommal rendezte meg a Hungarian Business Leaders Forum (HBLF) AdásNap elnevezéssel a vállalati önkéntesség napját. 2014. május 27-én az Önkéntes Központ Alapítvány szervezésében az AdásNap keretén belül három nagyvállalat, az E.ON Hungária Zrt., a KPMG valamint a Vodafone dolgozói közös erővel virágzó Paradicsomot varázsoltak a budapesti Kerekerdő Óvoda eddig kihasználatlan, komor tetőkertjéből.

 

Az E.ON Hungária Zrt., a KPMG valamint a Vodafone hosszú évek óta támogatja a dolgozók önkéntes munkavégzését, felismerve, hogy a vállalati önkéntesség nem csupán komoly segítség a rászorulók számára, de segíti a munkavállalók személyes és szakmai fejlődését, és erősíti a csapatszellemet is. „Szervezésünkben idén első alkalommal fogott össze a három nagyvállalat, hisz közös erővel nem csupán kellemesebb, de jóval hatékonyabb is a munka.” - mondta F. Tóth András, az Önkéntes Központ Alapítvány ügyvezető igazgatója.

 

Az ország legnagyobb óvodája, a budapesti Kerekerdő Óvoda, több mint 25 éve nyitotta meg kapuit. Az elmúlt évtizedek látható nyomokat hagytak a kert és az épület egészén. Az óvoda vezetése és nevelőtestület igyekszik a gyermekek mindennapi környezetét szebbé varázsolni, ám az egyre szűkülő önkormányzati költségvetés miatt mind nehezebb a felújítási munkálatok elvégeztetése.

 

Az Adásnap 2014. keretén belül a három vállalat célja az volt, hogy az önkéntesek munkájának gyümölcseként a tetőteraszt újra birtokba vehessék az gyermekek. Az Óvodában számos feladat várt az önkéntesekre. A kertészkedéstől, gyógynövénykert építéstől a falfestésen át a virágláda építésig mindenki megtalálhatta a hozzá legközelebb álló munkát. „Az önkéntesek teljes szívből, őszinte lelkesedéssel adták idejüket, tehetségüket, ötleteiket, kreativitásukat. Az Óvoda dolgozói, a gyermekek és a szülők nevében szívből köszönöm áldozatos munkájukat, melynek eredményeképp virágzó oázis épült óvodánk tetőkertjén!” - mondta Szencz Mátyásné, a Kerekerdő Óvoda vezetője.