Vodafone Önkéntes Közösség 2013 második félévében

A Vodafone Magyarország és a Vodafone Magyarország Operációs Központ munkatársai 2013 második felében közel 3200 órában önkénteskedett Budapesten, Budapest környékén illetve Miskolcon, az önkéntes programokon közel 430 vettek részt.

A Vodafone Magyarország Alapítvány 2013 szeptemberében úgy döntött, hogy az elmúlt évek tapasztalatai alapján, a hatékonyság növelése érdekében stratégiai partnerkapcsolatot hoz létre hét különböző, hátrányos helyzetű vagy fogyatékossággal élő gyermekek társadalmi integrációját segítő intézménnyel. Ennek köszönhetően az elmúlt évben már több csoporttal tértünk vissza ezekbe a kiválasztott fogadó intézményekbe.

Általános Iskola, Speciális Szakiskola, Készségfejlesztő Speciális Szakiskola, Diákotthon, Gyermekotthon és EGYMI, Gyömrő

A Vodafone vezetőségének tavaly ősszel a diákotthonnak és speciális szakiskolának is otthont adó Teleki kastélyba szerveztünk önkéntes programot. Az önkéntes napot alapos felkészülés előzte meg, aminek köszönhetően a lelkes önkéntesek egy nap alatt felújították a lányok emeletét: különböző színűre festették ki a diákotthon emeletén található hálószobák, közösségi helyiség, fürdőszoba és a mosdók falait. A festéssel foglalkozó csapat mellett többen a régi lambéria leszerelésével, az újak felszerelésével és festével foglalatoskodtak. A nap végi hajrában elkészült egy óriás raklapkanapé és kávézó asztal is. A diákotthon felújítását pár héttel később egy másik csapattal tudtuk folytatni, akik befejezték az orvosi szoba előtti lambéria festését és dekorolását, illetve újrakárpitozták a régi székeket.

Novemberben a Vodafone HR osztály munkatársainak segítségével az intézmény belső iskoláját varázsoltuk újjá. Az új lambériákra a négy évszak jeleneteit festették fel az önkéntesek, a kopott belső korlátot pedig a szivárvány különbözö szineivel díszítették.

 

Budapest III. Kerületi Óvoda, Általános Iskola, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény

2013 második felében négy önkéntes csoporttal segítettük a Szellő utcában található, többcélú oktatási intézményt. Az első csoporttal a szivárvány különböző színeire festettük a kopott és komor belső korlátot. A csoport egész napos munkájának köszönhetően az iskola épülete sokkal vidámabb lett. Egy másik, kisebb létszámú csapattal régi, az udvaron használt padokat festettük színesre. Az ősz folyamán további két csoporttal sikerült még felújítanunk a tornateremhez vezető folyosót, öltözőket és mosdókat.

Miskolci Önkéntes Közösség:

Az elmúlt években egyre többen csatlakoztak be a Vodafone Önkéntes Közösség munkájába a miskolci regionális ügyfélszolgálati központ munkatársai közül. A tavalyi év második felében például a lelkes vállalati önkéntesek színesre festették a falakat miskolci gyermekotthon egyik lakásotthonában. Az augusztusi program olyan jól sikerült, hogy december elején a csapat újra meglátogatta az ott lakókat, akikkel közösen kézműveskedtek és együtt készültek a Mikulás fogadására.

A Miskolci EBU Telesales csoport ősszel a miskolci Éltes Mátyás Óvoda, Általános Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézménybe látogatott el, ahol a kerti munkánkon kívül kézműves foglalkozást tartottak a gyerekeknek, illetve vidám mintákat festettek az ebédlő falára. A csoport Mikuláskor több száz csomagot osztott ki az öt tagintézményben.

 

Emellett a Vodafone munkatársai:

    http://miskolc.hu/ajandekokat-osztottak-vodafone-onkentesei