Vállalati Önkéntes Program az Allianz Hungária munkatársaival

2013. május 24-én az Allianz Hungária munkatársaival a budapesti Hűvösvölgyi Gyermekotthonban önkénteskedtünk.

A gyermekotthon és az Allianz Hungária vezetőjének köszöntője után a több mint negyven lelkes önkéntest 5 csoportba osztottuk be. A nap során az Allianz Hungária munkatársai vidám narancssárgára festették a sokat használt díszterem falát, sőt lecsiszolták és lazúrral újrafestették a 30 éves lambériáját is. Emellett természetesen az óriási kerttel rendelkező gyermekotthonban akadtak kültéri munkák is, melyet a tettrekész önkéntesek örömmel végeztek el. Az Allianz Hungária munkatársai többek között virágzó sziklakertet alakítottak ki a helyiek által romkertnek hívott területen, ahová használt raklapból padot és asztalt is készítettek. Emellett lefestették a külön álló lakásotthon előtti korlátot, felújították a kopott pingpongasztalt, rendet raktak és a felesleg dolgokat kipakolták a sufniból, színesre festett gumiabroncsokból pedig virágtartókat varázsoltak.

A kimerítő munka után a gyermekotthon által elkészített paprikás krumplit az árnyékot adó fenyők alatt fogyaszthatták az önkéntesek. A szorgosan és jó hangulatban telt önkéntes napot a gyermekotthon lakóival közös focizással, pingpongozással és tollasozással zártuk.

 

Az Allianz Hungária munkatársai nem jöttek ám üres kézzel az önkéntes napra, adományként hoztak sportszereket, ruhákat, könyveket, játékokat, sőt még kültéri medencét is, melynek hasznát fogják venni az itt élő gyermekek, ha végre beköszönt a vakáció és vele együtt a nyár is.