Több ezer tulipánhagymát ültettek az Optima Forma Kft. önkéntesei

A Vácrátóti Botanikus Kertben végzett önkéntes munkát az Optima Forma cég 16 dolgozója. A magyar cég közel tizenkétezer, különféle tulipánhagymát adományozott a botanikus kertnek.

Gyönyörű napsütés fogadta az önkénteseket, akik nemcsak a tulipánok adományozásával, hanem kemény fizikai munkával is segítették a botanikus kertet. Délelőtt az egynyári növényeknek helyet adó ágyások közül kettőt ültettek tele az önkéntesek tulipánhagymával. A kert szakmai vezetőjének iránymutatásai alapján helyezték el a megfelelő helyre és mélységbe a virághagymákat. Ebbe a két ágyásba kb. 9000 virághagyma került.

A hatalmas munka és az ebéd után a botanikus kert egy, a látogatóktól elzárt területére sétálhattak át az önkéntesek. A megmaradt tulipánhagymákat az ún. kísérleti térben ültették bele kb. 60 db műanyag dézsába, melyeket tavasszal a kert leglátogatottabb pontjain fognak elhelyezni.

A csapat ígéretet tett egy tavaszi visszalátogatásra, amikor is megcsodálhatják a munkájuk eredményeképp kivirágzó több ezer különleges tulipánt.