Thermo Fisher önkéntesek a családok átmeneti otthonában

A Thermo Fisher Scientific cég közel 40 munkatársa érkezett ezen a szombaton az S.O.S. Krízis Alapítvány Lőcsei utcában lévő Családok Átmeneti Otthonába. A nagy hőség ellenére a cég önkéntesei keményen dolgoztak egész nap azért, hogy az ott élő hét család környezetét megszépítse, segítse a mindennapi életüket jobbá varázsolni.

A legnagyobb feladat az épület alsó szintjén lévő ablakok zsulagátereinek felújítása volt. A nagyon rossz állapotban lévő zsalukat csiszolni, majd két rétegben festeni kellett. Az eredmény viszont minden fáradságot megért. Egy másik csapat kertészkedett: megszépültek a virágágyások, melybe sok új növény is került. Az önkéntesek felújították az utcafronti kerítés faléceit is.

Az épületben lévő lépcsőház korlátját egy másik csapat csiszolta és festette. Egy másik nagy feladat az épület hátsó udvarának megszépítése volt: itt is kigyomlálásra kerültek a virágágyások, a virágtartóként használt autógumik pedig kiszínesedtek, a homokozó is minden tekintetben megújult. A lakók által használt padokat és asztalokat szintén lecsiszolták és lazúrozták. A kertbe vezető nagy faajtó csiszolásán egész nap dolgoztak az önkéntesek.

A nagy meleg ellenére egy nagyon jó hangulatú, bográcsozós önkéntes program valósult meg a Thermo Fisher cég dolgozóinak segítségével, ami hatalmas segítséget jelentett az átmeneti otthon számára.