Az HBO önkéntesei felújították a Pilisi Gyermekotthonhoz tartozó iskolát

Az HBO európai központjának dolgozói egy társadalmi felelősségvállalási projekt keretében ellátogattak a Pilisi Gyermekotthonhoz tartozó általános iskolába, és segítettek a felújításában.Mivel az HBO nemzetközi szinten kiemelten fontosnak tartja a társadalmi felelősségvállalást, ezért a vállalat európai regionális központjának HR csapata úgy döntött, hogy a vállalat hagyományait átülteti a magyar területre is: így került megrendezésre októberben az HBO első Önkéntes Napja, melynek során a vállalat munkatársai a Pilisi Gyermekotthon területén található iskolát újították fel.

A megfelelő szervezet kiválasztásában az Önkéntes Központ Alapítvány segítette az HBO-t. A választás a Pilisi Gyermekotthonra esett: a 73 tanulóval rendelkező Óvoda, Általános Iskola és Előkészítő Szakiskola egysége oktatási-nevelési feladatvállalásával nem csak a sajátos nevelési igényű állami gondoskodásba vett gyermekek, hanem a családban nevelkedő a környező településekről jelentkező tanulási nehézségekkel küzdő enyhe, középsúlyos értelmi fogyatékos és autista tanulók oktatását-nevelését is biztosítja. A HBO 50 önkéntes kollégája felújította az általános iskola lépcsőházi korlátait, tornatermének parkettáját, az iskola falait borító lambériát valamint kidekorálták szekrényeit és a kültéri kutat is a gyerekeknek.tarsasjatek.

„Az Önkéntes Nap, mint az HBO társadalmi felelősségvállalási projektje, nemcsak a cégfilozófiánk szerves részét képezi, de egyben nagyszerű lehetőség a csapatépítésre is. Ezen a napon világossá vált a kollégák számára is, hogy a mindennapokban közöttünk lévő kisebb-nagyobb feszültségek mennyire elhanyagolhatóak, ha közösen segítünk. Fantasztikus volt látni, hogy 50 ember mekkora egységben dolgozott egy jó ügy érdekében. Nem utolsó sorban pedig gyermekeknek segíteni és hozzájárulni ahhoz, hogy mosolyt csaljunk az arcukra, mindennél többet ér." - mondta Sipos Anikó, az HBO európai régiójának HR vezetője. A felújítás teljes költségét az HBO állta, míg a szakszerű munkához szükséges eszközök beszerzéséről az Önkéntes Központ Alapítvány gondoskodott.

„Jó érzés látni és tapasztalni, hogy vannak közösségek, akik önként, jó szándékkal, segítőkészség által vezérelten képesek szabadidejükben munkát vállalni. A csapat által végzett munka során megújult a tornaszobánk, vidám színt kapott a folyosó korlátja és az öltözőszekrények. Újjászületett a megkopott lambéria a folyosón. Külön öröm számunkra, hogy az udvaron lévő öreg kút is művészi mozaikborítást kapott. Köszönjük a lehetőséget, a támogatást." - mondta Pomozi Anita, a Pilisi Gyermekotthon, Óvoda, Általános Iskola és Előkészítő Szakiskola vezetője.

 

Forrás: http://www.bevezetem.hu/cikk/az-hbo-onkentesei-felujitottak-pilisi-gyermekotthonhoz-tartozo-iskolat