Az EGIS dupla programja Kőbányán 1. - Keresztúry Iskola

Az EGIS Gyógyszergyár Zrt. ezen a szombati napon egyszerre két csapatával is önkénteskedett a gyár kerületében, Kőbányán. Az egyik helyszín a Keresztúry Dezső Iskola volt, ahol a vállalat 33 önkéntese dolgozott 3 csapatban az iskola megszépítésén.

Az önkéntes nap egyik nagy feladata volt az emeleti hosszú folyosón lévő beépített szekrények felújítása és színesre festése. A 96 db szekrényajtót két rétegben kellett lefesteni, ami kemény és összehangolt munkát követelt az önkéntesektől. De a végeredmény mindenképpen megérte a fáradozást: a folyosó sokkal vidámabb lett, az eddigi kopott állapothoz képest, ami nagyon fontos, hiszen a gyerekek itt töltik szinte az egész napjukat.

Közben hasonlóan színes ülőpadok készültek a földszint egyik folyosóján: egy másik csapat raklapokat szétdarabolva, csiszolva és lefestve alkotott meg 6 db gyönyörű padot, melyek aztán az iskola különböző pontjain kerültek elhelyezésre.

A harmadik csapat tagjai pedig kiélhették kreativitásukat: az alsós és felsős folyosók közösségi tereinek padlójára festettek játékokat, melyek rossz idő esetén és a rövidebb szünetek alatt is hasznos játéklehetőséget biztosítanak a gyerekeknek. Az iskola hálájának jeléül apró ajándékkal – egy köszönőkártyával – lepte meg az ebédszünetben az EGIS munkatársait.