Az Aegon Biztosító "kiszínezte" a nagyvázsonyi iskolát

Az év első vállalati önkéntes programja az Aegon Biztosító nagyvázsonyi programja volt. A Kinizsi Pál Általános Iskolába az Aegon közel 100 önkéntese látogatott el.A borús-esős időjárás miatt végül beltérre került program hangulata nem tükrözte a kinti körülményeket: a cég munkatársai egész nap azon dolgoztak, hogy az iskola épületét minél színesebbre, vidámabbra varázsolják. 

Az iskola öt tantermének falborítását festették le különböző vidám és szép színekkel a cég munkatársai, hogy a gyerekek már derűsebb hangulatú termekben kezdhessék hétfő reggel a tanulást. Megújult mindkét szinten a folyosói lambéria is, csiszolás után több réteg lazúr került fel a falakra.

Az egyik csapat az iskola tornaöltözőit szépítette meg: a fiú öltöző kék-zöld lett, a lányoké pedig piros-sárga. Itt még egy régi, kopott szertároló szekrényt is sikerült az öltöző színeire változtatni. A később az udvarra kerülő magaságyások és virágládák faanyagát is előkészítették az önkéntesek: a méretre szabott deszkákat és gerendákat több réteg lazúrral kenték le. 

Szintén nagyon látványos változás történt az épület fő lépcsőházában: az eddigi fekete lépcsőkorlátot négyféle színnel varázsolták vidámmá az Aegon munkatársai. Hasonló módon újultak meg a tornapadok is, melyek ezentúl a folyosót díszítik majd a gyerekek nagy örömére.

Bár az időjárás miatt nem a szabadban dolgoztak, az Aegon Biztosító 93 önkéntese nagyon jól érezte magát a nagyvázsonyi Kinizsi Pál Iskolában, melynek tanulói boldogan vették birtokba a kiszínesedett épületet, az intézmény pedig háláját fejezte ki a cég által nyújtott hatalmas segítségért.