Újabb lakásokat újít fel hajléktalan embereknek a Habitat for Humanity Újpesten. A leendő lakók és az önkéntesek mellett a "komfortos, egészséges otthonok" kialakításában segédkezik Berki Krisztián olimpiai bajnok újpesti tornász, a program nagykövete is.

A Habitat 2013 végén indította el az Elsőként lakhatást! programot Magyarországon. 2014-ben három budapesti önkormányzattal és számos civil szervezettel együttműködve sikerült kunyhóból önkormányzati lakásba költöztetni hajléktalan embereket. Újpesten például öt szociális bérlakásba költözhettek tavaly hajléktalanok, akik korábban ártéren épített kunyhókban éltek, melyeket rendszeresen veszélyeztetett a dunai árhullám. A 2015-16-os Elsőként lakhatást! programban most három használaton kívüli bérlakást újítanak fel Újpesten. Az ingatlanokat az újpesti önkormányzat biztosítja a felújítást pedig a Saint-Gobain francia székhelyű építőipari vállalat, és a szintén francia Abbé Pierre Alapítvány segítségével a Habitat for Humanity csapata végzi.
A Habitat tevékenységéről és az önkéntes lehetőségekről bővebbet a szervezet honlapján http://www.habitat.hu/hu/ lehet megtudni.