A Budapest Bike Maffia (BBM) egy olyan dinamikusan fejlődő civil szervezet, amelyet fiatal kerékpárosok hívtak életre 2011 karácsonyán. Céljuk, hogy közvetlen segítséget nyújtsanak az arra rászorulóknak. Fő tevékenységük az adománygyűjtés, majd ezek kerékpárral való kiszállítása a rászorulók részére. A megvalósítás újszerűsége abban áll, hogy a szociális munka elemeit ötvözik az önkéntességgel, az adományozással - és a kerékpározással.

Részletek: http://bbm.hu/

MIBEN SEGÍTENEK?

Piaci adománygyűjtés:

Minden vasárnap jelen vannak önkénteseik a Szimpla Kert őstermelői piacán (Budapest, VII. kerület, Kazinczy u. 14.), ahol az adományozó vásárlók egy vászontáskát kapnak tőlük, melyet a piacon beszerezhető árukkal tölthetnek meg. Az adományokat rászoruló nagycsaládosoknak szállítják ki.

“Közös Lábos” főzések: 

Rendszeres időközönként, szintén a Szimpla Kertben, a Közös Lábos közösségi főzés keretén belül önkénteseik készítik el a napi menüt, melyet a piacra látogatók megvásárolhatnak. A befolyt összeget élelmiszerekre fordítják és azokat kerékpárral szétosztják rászorulók között.

Közösségi főzések:

Havi több alkalommal szerveznek egyedi közösségi főzéseket, esetenként más civil szervezetek bevonásával. Itt az önkénteseik adomány alapanyagokból meleg ételt készítenek, amelyet még frissen bedobozolnak, és hajléktalanoknak, családoknak szállítanak ki kerékpárral.

Menhelyek és más intézmények támogatása, egyebek:

Folyamatosan követik nehéz helyzetben lévő, de szakmailag fontos munkát végző szervezetek munkáját, amelyhez lehetőség szerint igyekeznek támogatást nyújtani (pl. Wesley Óvoda).

Alkalmanként egy aktuális problémára vagy krízishelyzetre reagálva kiterjedt kapcsolatrendszerük révén nagy létszámú önkéntest mozgósítanak akár figyelemfelhívásra, akár segítségnyújtásra (pl. árvíz esetén).

 

A legközelebbi akciókról, eseményekről információ a  http://bbm.hu/esemenyek/ hivatkozáson érhető el.