PRO - Vállalati Önkéntesség Konferencia 2013

Magyarországon a vállalati felelősségvállalásnak egyre szervesebb része a vállalati önkéntes programok megvalósítása. Vannak vállalatok, melyeknél több mint egy évtizedes hagyománya van e tevékenységnek. A többség viszont még csak most ismerkedik ezzel a lehetőséggel és próbálja azt különböző módon a működésébe integrálni. Sokan sokféleképpen vélekednek ezekről a programokról, de azok pozitív belső és külső hatásában senki sem kételkedik. Ezzel együtt többen vannak még azok, akik nem indultak el ezen az úton. A programokat elindító cégek, mind olyan belső folyamatokról számolnak be, melyek nem születhettek volna meg az önkéntes programok nélkül. Hatalmas lehetőségek kínálkoznak a vállalati önkéntesség és felelősség vállalás programokon keresztül kialakított partnerségekben, melyek pozitívan formálják a fogadó szervezeteket és egyben a cég belső működését is. Egyre többen próbálnak meg a fizikai munkán túl szellemi kapacitásokkal is segíteni és izgalmas fejlesztésekbe belefogni. Meglátásunk szerint a társadalmi innováció egyik fontos még nagyrészt kiaknázatlan erőforrása nyugszik ezekben a lehetőségekben.

Miért PRO?

A vállalati önkéntes PROgramok PROgresszívek és PROfin szervezetteknek kell, hogy legyenek ahhoz, hogy megfelelő hatást tudjanak elérni. Szerintünk hosszútávon az egészséges működéshez és a megfelelő eredményességhez valamint a PROfit emeléséhez is hozzájárulnak ezek a programok. A vállalati önkéntesség PROaktív munkatársakat feltételez, akik révén aPROduktivitás céges környezeten kívül is eredményeket hozhat, ennek egyik formája lehet a PRO bono (szakértelmen alapuló) önkéntesség is, mely a jövő fejlődési útját mutatja. Ezért választottuk a konferencia nevéül a PRO előtagot.

Hazai és nemzetközi jó gyakorlatok

Az Önkéntes Központ Alapítvány 2002 óta dolgozik a hazai önkéntesség kultúrájának fejlesztésén. Ezzel az eseménnyel szeretnénk lehetőséget teremteni az elmúlt években összegyűlt tapasztalatok megosztására. Olyan hazai és külföldi előadókat hívtuk meg, akik komoly tapasztalatokra tettek szert a vállalati önkéntes programok szervezése és a cég belső működésre gyakorolt hatásának fejlesztése terén. Szeretnénk a programmal teret adni a közös gondolkodásnak. Örülnénk, ha a program segíteni tudna vállalatvezetőknek és fogadó szervezeteknek abban, hogy kialakíthassák saját optimális gyakorlatukat és partnerségeiket az önkéntesség előmozdítása érdekében. Köszönjük támogatóink segítségét, akik lehetővé tették hogy a 2012 tavaszán megszületett gondolat, 2013 novemberében valósággá válhasson.

 

A konferencián készített képeket a fotóra kattintva tekintheti meg: