Önkéntességért díj

Az elmúlt években elért eredményeink azt mutatják, hogy nem hiábavaló küzdelmet folytatunk, folyamatosan nő hazánkban az önkéntesség ismertsége, az önkéntességbe bekapcsolódók száma. Egyre több magánszemély érzi úgy, hogy személyiségét fejlesztheti, új kapcsolatokat építhet ki az önkéntes tevékenységek révén, s mindeközben segíthet a rászorulókon is. Ma már a vállalatok egy része is felismeri, hogy a társadalmi felelősségvállalás keretében szervezett vállalati önkéntes programokkal növelheti dolgozói elköteleződését, motivációját, hozzájárul személyes fejlődésükhöz, s a cég hosszú távú fenntarthatóságát is elősegíti.

 

A pozitív változások ellenére azonban az önkéntesség társadalmi ismertsége és elismertsége még mindig alacsony hazánkban, sokan nincsenek tisztában annak valódi fogalmával, jelentésével, bizonyos társadalmi csoportok számára negatív jelentéstartalommal bír. Továbbá alacsony azoknak a száma is, akik rendszeresen, szervezett keretek között kapcsolódnak be önkéntes tevékenységbe. Az ÖKA egyik alapvető célkitűzése az önkéntességgel kapcsolatos pozitív társadalmi attitűd elősegítése és az önkéntesség széles társadalmi ismertségének növelése. Minél több olyan esemény megvalósítására törekszünk, amely a nyilvánosság érdeklődésére is számot tarthat.

Ennek érdekében az Önkéntes Központ Alapítvány 2009-ben létrehozta Önkéntességért Díjat, minden évben az Önkéntesség Nemzetközi napja alkalmából kerül  kiosztásra:

2019. év díjazottjai kategóriánként:

Önkéntességért Különdíjat kapott 2019-ben

CIVIL Rádió Önkéntes Közössége az elmúlt 25 év elismeréséül, amelyben folymatos megszólalási lehetőséget kínált a polgárok, azok közösségei, civil szervezetei számára, emberi hangon az FM 98 frekvencián. Munkájával ez idő alattmindvégig aktívan támogatta az önszerveződést, az önkifejezést, a társadalmi részvételt, a szolidaritást, a szociális érzékenységet a környezet iránti felelősséget és a  modern hangszeres zene iránti igényt. 

 

2018. év díjazottjai kategóriánként:

 

2017. év díjazottjai kategóriánként: 

 

A 2016. év díjazottjai kategóriánként:

 

2015. év díjazottai:

 

2014. év díjazottai:

 

2013. év díjazottai:

 

2012. év díjazottai:

 

2011. év díjazottai:

http://www.youtube.com/watch?v=BSxtMCottGo&feature=related

 

2010. év díjazottai:

  • Thuránszky Adrienn (Az év önkéntese)
  • Kék Vonal Alapítvány (Az év önkéntes programja)
  • E-On Hungária Zrt. (Az év vállalati önkéntes programja)
  • Búzás Lajos (Budapest Bank Önkéntességért Esélyegyenlőségi Különdíj)

http://www.youtube.com/watch?v=61--yIYynN0&feature=relmfu

 

2009. év díjazottai: