Dr. Kenn Allen

Dr. Kenn Allen alapítója és elnöke, a Civil Society Consulting Group globális tanácsadó cégnek, mely székhelye Washingtonban található. Emellett vezető tanácsadója az IAVE - The International Association for Volunteer Effort világszervezetnek, ahol vezetője volt a szervezet globális vállalati önkéntesség kutatási programjának. A kutatás eredményeit feldolgozó könyve, The Big Tent: Corporate Volunteering in the Global Age címmel jelent meg 2012 áprilisában, mely kiadását a Telefonica Foundation támogatta.

 

F. Tóth András

F. Tóth András Debrecenben született 1974-ben. 1995-ben tanítói, majd 2002-ben szociálpolitikus diplomát szerzett a Debreceni Egyetemen. A Youth Action for Peace (YAP) nemzetközi szervezet vezetőségi tagja 2000 és 2006 között. A Nonprofit Információs és Oktató Központ Alapítvány (NIOK) programvezetője 1996-tól 2002-ig, ahol 1998-ban indított el egy önkéntesség hazai fejlesztését elősegítő programot. Ettől kezdve a munkájának fókuszában a magyarországi önkéntesség fejlesztése áll.Az Önkéntesek Nemzetközi Évében (2001), majd az Önkéntesség Európai Évének (2011) lebonyolítását segítő Nemzeti Bizottság tagja. Az Önkéntes Központ Alapítvány (ÖKA) megalakulásától (2002) ügyvezető igazgatója. 2006 októberétől 2012 októberéig az Európai Önkéntes Központ (CEV) kuratóriumi tagja, az utolsó két évben pénztáros pozíció betöltője. 2012 óta az ELTE, Andragógia Tanszékének vendégtanára. 2006-ben miniszteri dicséretben, majd 2013. augusztus 20-a alkalmából a Magyar Arany Éremkereszt kitüntetésben részesült. Nős, egy gyermek édesapja.

 

Fogarasi Norbert

Fogarasi Norbert 1999 óta dolgozik a Morgan Stanley-nél, ebből egy évet New York-ban, két évet Tokióban, hat évet Londonban töltött, Budapestre hat éve költözött. Jelenleg a közel 1000 fős magyarországi iroda ügyvezető igazgatója, és egyben az 500 fős Technológia és Adatkezelés divízió vezetője.Norbert Budapesten született, de fiatalon Kanadában élt. A Torontói Egyetemen informatikából szerzett kitüntetéssel alapfokozatú (B.Sc.) diplomát, majd pénzügyi matematikából mesterfokozatot (M.Sc.). Egyetemi tanulmányai során több mint 20 ösztöndíjat nyert el.Tanulmányai befejeztével New York-ba költözött, ahol komplex pénzügyi tranzakciók árazási és kockázatkezelési rendszerein dolgozott. Tokiói és londoni megbízatásait követően 2007-ben tért vissza szülővárosába, Budapestre, hogy segítsen a Morgan Stanley új, budapesti irodájának létrehozásában. Miután sikeresen elindította a 30 fős fixed income csapatot, 2009-ben az IT divízió vezetőjévé nevezték ki, majd 2011-től az iroda ügyvezető igazgatói pozícióját is elvállalta.Norbert 2175-ös Élő-ponttal rendelkező FIDE mesterjelölt sakkjátékos, és jelenleg PhD tanulmányait végzi a BME informatika szakán. Két gyermeke van: lánya, Ágnes 6, fia, Sámuel, 2 éves.

 

Gothárdi Ibolya

A Vodafone Magyarország HR vezérigazgató- helyettese, 2007 óta elsődleges feladata a Vodafone dinamikus hazai növekedésének humánpolitikai támogatása és a hatékony működés feltételeinek folyamatos biztosítása.A változás- és teljesítménymenedzsment, valamint tehetségkutatás területén elismert szakember 20 éves szakmai tapasztalatát FMCG, pénzügyi tanácsadás és a gyógyszeripar területén szerezte. A társadalmi felelősségvállalás elkötelezett híveként munkája mellett a Vodafone Magyarország Alapítvány kuratóriumi tagja. 2008 májusától a 25 tagvállalattal aktívan működő HBLF (Hungarian Business Leaders Forum) a Sokszínűségért HR-munkacsoportjának vezetője. Büszke a Vodafone által létrehozott „Főállású Angyal” programra, amelyet 2008-ban indítottak el Magyarországon. Ennek lényege, hogy a pályázat útján kiválasztott Angyalok civil szervezetek munkáját segítik egy éven keresztül, alkalmazásuk költségeit pedig erre az időszakra a Vodafone Magyarország állja.A 2013. november 20-i PRO Vállalati Önkéntesség Konferencián a 2009. óta működő Vodafone Önkéntes Közösséget fogja bemutatni. Az előadás különlegessége, hogy egy többcélú oktatási intézménybe szervezett vállalati önkéntes programról fog bejelentkezni.

 

Iglódi-Csató Judit

2010. március 1-től a Tesco Magyarország marketing- és vállalati kapcsolatok igazgatója. 1975-ben született, a debreceni Kossuth Lajos Tudományegyetem bölcsészdiplomája mellé a BBC World Training Trust rádiós- és televíziós programszerkesztői kurzusát is elvégezte Budapesten a Független Médiaközpontban, ezt követően a Budapesti Gazdasági Főiskola nemzetközi kommunikáció szakán pr-szakirányon szerzett újabb diplomát. Első munkahelye a debreceni City Rádió volt, ahol hírszerkesztőként, hírolvasóként dolgozott, majd 1998-tól a helyi Rádió 1-nél helyezkedett el, ahol később főszerkesztő lett, 2000-től pedig egy évig a Nicholson International CEE & NE kommunikációs koordinátora, a magyarországi kommunikációs, pr- és marketingfeladatok felelőse volt. 2002 áprilisától 2005 szeptemberéig a K&H Bank intézményi pr-osztályvezetőjeként dolgozott, majd 2005 októberétől a Magyar Nemzeti Bank vezető kommunikációs szakértője lett, ahol 2007 áprilistól kommunikációs vezetőként, szóvivőként is tevékenykedett.

 

Dr. Janka Mária

Az E.ON Csoport magyarországi vállalatainak Szervezet és Személyügyi Igazgatója. A jogász végzettségű szakember karrierjét a Videoton jogi osztályán kezdte, majd a székesfehérvári Philips-hez került, ahol személyzeti feladatokkal bízták meg és rövidesen rábízták az egész humán erőforrás szervezet irányítását. 1997-ben váltott a Bayernwerk Hungáriához (mai E.ON Hungária Zrt.), ahol a HR mellett jogi feladatok is vártak rá. Először egy holdingszerű működés keretében a tulajdonosi kontrollt építette ki az emberi erőforrás és jogi tevékenységre vonatkozóan, majd fokozatosan - a vállalatcsoport fejlődésével és átalakulásával összhangban - a centralizált HR szervezet vezetését látta és látja el. Vezetőként nagyon fontos számára, hogy egy elkötelezett és szakmailag jól felkészült csapattal olyan HR működést képviseljenek, amiben stratégiai partnerként tudnak színvonalas munkát végezni és értéket teremteni. Az Ő neve fémjelzi többek között a vállalatcsoportban sikeresen működtetett fejlesztési- és tehetség-programok bevezetését és működtetését, a komplex teljesítményértékelési rendszer felépítését és működtetését, az Employer Branding folyamatos fejlesztését, a vállalati önkéntesség hagyományának megteremtését.

 

Chris Jarvis

Chris Jarvis, a CSR tanácsadással és vállalati önkéntes programok szervezésével foglalkozó Realized Worth szenior partnere. Chris az elmúlt húsz évben Európában, Észak Amerikában és Afrikában dolgozott civil szervezetekkel és önkéntesekkel. Realized Worth vállalati partnereivel olyan programokat terveznek és valósítanak meg a munkavállalók maximális bevonásával, mellyel egy jobbá teszik a világot, a vállalatot, és az azt körülvevő helyi közösséget.Realized Worth nemzetközi csapata segít a vállalatoknak az munkahelyen és azon irodán kívül létrejövő önkéntes programok megvalósításában, a munkavállalók önkéntes programok iránti elköteleződésében, továbbá CSR stratégia és értékelési rendszer fejlesztésében és a civil-vállalati együttműködések létrejöttében. Realized Worth a következő fontosabb vállalati partnerekkel dolgozott és dolgozik együtt: Abbott, Adobe, Apple, AstraZenenca, Ball Corporation, Labs, Microsoft,  McDonald’s.

 

Nikos Kalaitzidakis

2013 júniusa óta a Coca- Cola Hellenic Bottling Company Magyarország Kft. vezérigazgatója. A vállalaton belüli pályafutását 2006-ban kezdte regionális menedzserként Északnyugat- Oroszországban. 2008-ban nevezték ki vezérigazgatóvá a Coca-Cola HBC horvátországi vállalatánál. Ezt követően ugyanezt a pozíciót töltötte be Bulgáriában magyarországi kinevezése előtt. Több mint 20 éves cégvezetői tapasztalattal rendelkezik Európában és Közép-Ázsiában. Az elmúlt 16 évben a napi fogyasztási cikkek ágazatban dolgozott, szerte Kelet-és Nyugat-Európában. 7 évvel ezelőtt csatlakozott a Coca-Cola Hellenichez, ezt megelőzően 9 évet töltött a Philip Morris International. A Philip Morrisnál folyamatosan emelkedő pozíciókat töltött be és egyre komolyabb felelősséget vállalt különböző üzleti területeken.Nikos Kalaitzidakis Athénban nevelkedett, főiskolai diplomáját a Sussexi Egyetemen szerezte, mesterképzését pedig a Walesi Egyetemen végezte. Munkája mellett, INSEAD Executive MBA diplomát is megszerezte.

 

Diego Massida

2011. október 1-től a Vodafone magyarországi vezérigazgatója, ezt megelőzően a Vodafone Csoport és a Vodafone Németország Video és Connected Home üzletágának igazgatója volt. Karrierje a McKinsey & Companynál kezdődött, majd a Tiscali Groupnál folytatódott dél-afrikai, majd franciaországi vezérigazgatói minőségben. Ezután a Telecom Italia Group franciaországi vezérigazgatójává nevezték ki. 2007. április 16-án csatlakozott a Vodafone brit marketingcsapatához a szélessávú és online területekért felelős igazgatóként. Az olasz származású német üzletember 1991-ben hidraulikus mérnökként diplomázott a Cagliari Egyetemen, 1996-ban pedig MBA diplomát szerzett Franciaországban. Szakmai karrierjét mérnökként kezdte a johannesburgi Stewart Scott International-nál.

 

Jackie Norris: Ügyvezető igazgató, Points of Light Foundation, The Corporate Institute

Jackie Norris, a Points of Light Alapítvány, Corporate Institute ügyvezető igazgatója, ahol a vállalati stratégia és a dolgozói elkötelezettség programokat vezeti.Ezt megelőzően a Corporation for National and Community Service igazgatói tanácsadójaként dolgozott. Korábban Obama elnök asszisztense és a First Lady, Michelle Obama tikárságvezetője volt. A First Ladynak stratégia anyagok kialakításában volt segítségére, többek között az egészséges táplálkozás, a nemzeti szolgálat, katonai családok illetve a nők a munkahelyen témákban. Jackie különböző politikai jelöltek mellett tanácsadóként is szolgált, például Obama elnök győzelmét segítette Iowa Államban a 2008-as elnökválasztási kampányban, mint kampányfőnök.Jackie középiskolai tanárként is dolgozott, fiatalokkal továbbra is kapcsolatban van, mint az Amerikai Egyetem docense. 2005-ben James Madison ösztöndíjban részesült, mely posztgraduális tanulmányait támogatta. Jackie diplomáját a geneseoi SUNY Főiskolán, mester fokozatát az Iowai Állami Egyetem politológiai szakán szerezte.

 

Angela Parker

Angela Parker, a CSR tanácsadással és vállalati önkéntes programok szervezésével foglalkozó Realized Worth társalapítója és partnere. Szenior tanácsadóként munkavállalók bevonására épülő vállalati önkéntes programok tervezésében és megvalósításában, munkavállalók programok iránti elköteleződésében segíti partnereit a világ különféle pontjain. Angela mielőtt a Realized Worth-höz került, több mint tíz évig foglalkozott társadalmilag hasznos önkéntes programok szervezésével. Az itt megszerzett gyakorlati tudásának és a CSR vezetőkkel való közös munkának köszönhetően különleges rálátása van erre a területre. Angela számos, munkavállalók elköteleződésével, vállalati önkéntességgel foglalkozó tudományos cikk szerzője. Legutóbbi tanulmánya a “Call for Volunteers” megtalálható a Communication World 2011. szeptemberi számában.

 

Armin Piálek

Armin Piálek 2013 májusa óta a BMW Alapítvány és a Herbert Quandt észak-amerikai képviselője. Ebben a minőségében ő koordinálja az együttműködést a Taproot Alapítvánnyal, New Yorkban és San Franciscóban. A program célja, professzionális Pro Bono szolgáltatás módszertanát Németországba hozni és egy globális Pro Bono hálózat létrehozása. Armin Piálek a Berlini Szabad Egyetem mesterképzését, kelet-európai tanulmányokból végezte, amelynek középpontjában politika és a gazdasági tanulmányok álltak.2009-ben gazdaságtudományi és filozófia főiskolai diplomát szerzett a Bayreuthi Egyetemen. E kurzus részeként a Paris-Sorbonne Panthéon Egyetemen tanult 2007 - 2008-ban. E két év nyarán, az Oxford Analytica cégnél, konferencia gyakornokként dolgozott. A BMW Alapítványnál először gyakornokként az Ázsiai Kapcsolatok Osztályán dolgozott, majd ösztöndíjasként folytatta karrierjét az alapítványnál egészen a 2012 elejéig, ezt követően a társadalmi innováció osztályon projektvezető lett.

 

Dr. Radácsi László

Dr. Radácsi László Ph.D.-fokozatát üzleti tudományokból szerezte, 2005-ig a Budapesti Corvinus Egyetem docense volt. Az üzleti etikával, a felelős vállalati működéssel kapcsolatos kutatásai és publikációi meghatározóak voltak a szakterület hazai kialakulásában. 2006 óta tanácsadóként dolgozik, jelenleg a SmartLab Tanácsadó tulajdonos-ügyvezetője. 2010-től a Budapesti Gazdasági Főiskola tudományos kutatója, ugyanebben az évben lett a Hungarian Business Leaders Forum igazgatósági tagja, a Partnerség és Önkéntesség Munkacsoport vezetője. A WWF Magyarország Board-jának és a Design Terminál Tanácsadó Testületének tagja. Az Önkéntes Központ Alapítvány "Önkéntességért" Díjairól döntő zsűriben a díj alapítása óta közreműködik. Három fiúgyermeke van.

 

Dr. Rolek Ferenc

Közgazdász, 1998 óta a Budapest Bank vezérigazgató-helyettese, a Magyar Munkaadók és Gyáriparosok Szövetségének alelnöke, a Nemzeti ILO Tanács alelnöke, a Nemzetközi Vállalatok Magyarországi Társaságának vezetőségi tagja, valamint több alapítvány kuratóriumának tagja, elnöke. Munkájával nagymértékben hozzájárult a Budapest Bank társadalmi felelősségvállalás terén elért kiemelkedő eredményeihez. Személyes elkötelezettségének is köszönhetően az önkéntesség és a pénzintézet CSR stratégiájának egyik legerősebb elemévé vált.

 

Sam Santiago: Közösségi Programok vezetője, American Airlines

Sam Santiago puerto ricoi születésű, egyetemi tanulmányait pénzügyi és humán erőforrás szakokon a Puerto Ricoi Egyetemen folytatta. Több mint 20 éves tapasztalata van a légiközlekedés és a szállodaipar területén. Komoly tudással rendelkezik a munkavállalói elkötelezettség, emberi erőforrások, sokféleség és a vállalati társadalmi felelősségvállalás programok fejlesztésében. 2007-ben indította el az American Airlines első globális önkéntes programját, mely által több mint 250 városban, 40 országban, közel 100.000 munkavállaló számára tette lehetővé a közösségi részvételt.Mr. Santiago vezető szerepet tölt be a következő szervezetekben: Önkéntesség Nemzetközi Szövetsége (IAVE), Egyesült Államok UNICEF Alap, Globális Vállalati Önkéntes Tanács és Önkéntes Központ Észak- Texasban. Rendszeres előadó világszerte, többek között a IAVE, Mashable, Business Council for the Arts, a Disney Resorts, University of North Texas, Európai Önkéntes Központ és a Rice Egyetem rendezvényein. Mr. Santiago az Earl G. Graves díj, valamint Az Elnök Önkéntes Szolgálat díj kitüntetettje, a sokszínűségért valamint a vállalati önkéntesség fejlesztésért végzett munkája elismeréseképpen.

 

Tóth Eszter

Eszter jelenleg tanácsadóként dolgozik a Corporate Citizenship londoni irodájában. Szakterülete a vállalatok társadalmi felelősségvállalási (CSR) stratégiáinak kidolgozása, végrehajtása és sikerességének mérése. Számos vállalattal dolgozott együtt a pénzügyi, termelői, élelmiszeripari és média-szektorokból, valamint víz- és energia-közművekkel. Munkája magában foglalja a vállalati felelősségvállalás stratégiai céljainak kialakítását, valamint az alkalmazotti önkéntes programok hatásának mérését.Korábban Eszter a Business in the Community-nál dolgozott, ahol kulcsszerepe volt a CR Index (Corporate Responsibility Index) éves ciklusának lebonyolításában. A CR Index az Egyesült Királyság egyik vezető publikus rangsora, amelyet önkéntes alapon töltenek ki a különböző cégek. Eszter közgazdász BSc diplomáját a Budapesti Gazdasági Főiskola Külkereskedelmi Karán szerezte, majd a University of London Üzleti, Közgazdaságtudományi és Informatikai Karán kapott MSc diplomát etikus és felelős vállalati irányítás szakterületen. A Corporate Citizenship cég az egyik legrégebben - 1997 óta - működő nemzetközi CSR tanácsadó cég, amely vállalati ügyfelekkel dolgozik a világ minden tájáról. Célunk, hogy ügyfeleink teljesíteni tudják kötelezettségvállalásaikat a felelős vállalatirányítás terén. Az LBG (London Benchmarking Group) csoporton keresztul, több mint 100 közép- es nagyvállalattal dolgozunk együtt minden évben, hogy a közösségi befektetési programok szociális, gazdasági es környezeti hatásait mérjük és értékeljük.